Mini Kliederkunst Atelier 

1 x per maand op Zaterdag

Voelen, maken, experiment, proces en plezier

2 – 4 jaar:

10.00 uur
Lesgever: Dorrith
Lestaal: Nederlands

4-6 jaar:

10.45-11.45 uur
Lesgever: Dorrith
Lestaal: Nederlands

Prijs:  €7.50 per kind

 

 

Over het atelier

De kinderen leren naar kunst te kijken. Ze herkennen primaire kleuren en leren zelf nieuwe kleuren te maken. Ze verkennen vormen en leren in lagen te werken. De opdrachten verschillen in complexiteit per leeftijd.

Over de lesgever

Dorrith illustrator en docent

“Voor kinderen is alles een experiment”

Dorrith houdt van kleur, tekenen en collages. Het liefst met pen, verf en haar Wacom. Naast het illustreren ontdekte zij haar grote liefde voor dessin ontwerp. Kinderen zijn hierin haar favoriete doelgroep. Omdat die nog durven. Om geel met blauw en gifgroen te combineren. Daar kunnen ouders wat van leren.

Voor kinderen is alles een experiment. Dat stimuleert Dorrith graag in haar lessen. Want je vergeet als volwassene vaak dat alles voor kleine kinderen nieuw is. Dat ervaar je, als je ze laat rommelen met een rolletje plakband. Of een pen. Waar ze anders nooit aan mogen zitten. Zo laat Dorrith de kinderen brooddeeg maken. Om samen te ervaren: hoe voelt meel eigenlijk? Wat kun je daar nog meer mee? En met zout bijvoorbeeld?

Het verkennen van kunst is ook onderdeel van haar projecten. Vormen, kleuren, materialen. Aan de hand van een kunstwerk van Dorrith gaat er een wereld aan mogelijkheden open.

Bij de oudere kinderen staat dit experimenteren net zo goed centraal. Zo bekijkt ze samen wat er in de keukenkastjes staat en in bijvoorbeeld de badkamer.

Het gaat bij Dorrith haar lessen altijd om het proces en het experiment!

SCHRIJF JE HIER NU IN 

Save