We hebben een vast aantal docenten die wekelijks ons aanbod verzorgen en af en toe vliegen we een gastdocent in om de muzieklessen zo divers mogelijk te laten zijn.

We gaan bekende en onbekende liedjes zingen, verschillende muziekinstrumenten uitproberen en er is ruimte voor dans en beweging. Het is aangetoond dat samen muziek maken (en bewegen) niet alleen heel leuk is, maar ook nog eens goed voor de algehele ontwikkeling van het kind. Daarnaast hopen we ouders ook te inspireren thuis muziek te maken en te zingen met de kinderen.

De lessen zijn in het nederlands, maar de taal van muziek is internationaal, dus iedereen is welkom.


Onze vaste docenten:

Coleta

Coleta

Coleta heeft een achtergrond in muziektherapie en schoolmuziek en werkte veel met jongeren en  verstandelijk gehandicapte kinderen. Momenteel speelt ze in diverse bands en maakt ze muziek met en voor baby’s, dreumesen en peuters. In haar werk heeft Coleta ervaren dat muziek bij uitstek geschikt is voor de communicatie met kinderen. Muziek doet dansen en lachen, het maakt ‘iets los’ in de kinderen. Het is heel leuk om te zien hoe mateloos gefascineerd zij zijn door de instrumenten, die veelal iets totaal nieuws zijn in hun beleving.

Coleta neemt naast haar gitaar bijzondere instrumenten mee, die op zichzelf de fantasie al prikkelen. Met deze instrumenten zingt ze en begeleidt ze bekende en soms minder bekende kinderliedjes van over de hele wereld. Deze liedjes zijn meestal in het Nederlands, maar als het zo uitkomt ook in het Engels. In de les worden de kinderen op diverse manieren, die verschillen per leeftijdsgroep, uitgenodigd zelf mee te doen, te zingen, te klappen, te dansen. Kinderen mogen ook de instrumenten aanraken en zelf uitproberen.


Liedjestovenaar

Liedjes tovenaar

De Liedjestovenaar reist door stad en land om de kinderen te betoveren met de Magie van Muziek op kinderdagverblijven en scholen met haar speelse interactieve workshops. Ze brengt bekende en zelfgeschreven kinderliedjes repertoire op gitaar of ukelele en neemt tevens melodica, cajon (magische muziekdoos) en ritme instrumentjes mee voor de kinderen.

De Liedjestovenaar wil kinderen op speelse wijze kennis laten maken met de diversiteit van muziek. Ze leren (zonder schroom) om gebruik te maken van de expressie mogelijkheden van lichaam en stem, waardoor ze optimaal plezier beleven aan zingen, dansen en het bespelen van een instrument. Kinderen worden tijdens deze workshop uitgedaagd om hun stem ten volle te benutten en samen te bewegen op de muziek.


Ada Rave

Ada

De Argentijnse Ada Rave is saxofonist, componist en muziekleraar. Ze heeft een achtergrond als jazz- en experimentele muzikant, en ze geeft al meer dan 20 jaar muziek en saxofoon les aan alle leeftijden. Momenteel treedt ze op voor baby’s en peuters in scholen en theaters, en zet ze haar onderzoek voort naar geïmproviseerde en experimentele muziek door heel Europa. Met de stem-, wind- en percussie-instrumenten begeleidt Ada de kinderen om muziekelementen te ontdekken, zoals geluid, muzikale textuur, ritme, beweging en meer. Ze zullen de geweldige ervaring hebben om samen muziek te maken in een groep met andere kinderen en ouders of verzorgers.


Esther

Esther

Naast jazzzangeres is Esther Van Hees ook zang- en muziekdocent, o.a. bij verschillende basisscholen in Amsterdam via Aslan Muziekcentrum. In deze les voor peuters en babies ontdekken we verschillende instrumenten en gaan we veel bewegen terwijl we liedjes leren uit alle hoeken van de wereld. Uiteraard komen ook de geliefde klassieke kinderliedjes aan de beurt. Ouders zijn altijd welkom om mee te doen!

“Deze zangeres beschikt over een velours stemgeluid, dat niet uitblinkt in het grote gebaar, maar juist in de intimiteit en beperking gedijt. Geen geforceerde uithalen, geen kunstmatige accenten, geen ad-libs, maar een mooie, zuivere toon, ook in de hoogte. Veel lof voor deze prachtige zangeres.” – Het Parool