We hebben een vast aantal docenten die wekelijks ons aanbod verzorgen en af en toe vliegen we een gastdocent in om de muzieklessen zo divers mogelijk te laten zijn.

We gaan bekende en onbekende liedjes zingen, verschillende muziekinstrumenten uitproberen en er is ruimte voor dans en beweging. Het is aangetoond dat samen muziek maken (en bewegen) niet alleen heel leuk is, maar ook nog eens goed voor de algehele ontwikkeling van het kind. Daarnaast hopen we ouders ook te inspireren thuis muziek te maken en te zingen met de kinderen.

De lessen zijn in het nederlands, maar de taal van muziek is internationaal, dus iedereen is welkom.


Onze vaste docenten:

Coleta

Coleta

Coleta heeft een achtergrond in muziektherapie en schoolmuziek en werkte veel met jongeren en  verstandelijk gehandicapte kinderen. Momenteel speelt ze in diverse bands en maakt ze muziek met en voor baby’s, dreumesen en peuters. In haar werk heeft Coleta ervaren dat muziek bij uitstek geschikt is voor de communicatie met kinderen. Muziek doet dansen en lachen, het maakt ‘iets los’ in de kinderen. Het is heel leuk om te zien hoe mateloos gefascineerd zij zijn door de instrumenten, die veelal iets totaal nieuws zijn in hun beleving.

Coleta neemt naast haar gitaar bijzondere instrumenten mee, die op zichzelf de fantasie al prikkelen. Met deze instrumenten zingt ze en begeleidt ze bekende en soms minder bekende kinderliedjes van over de hele wereld. Deze liedjes zijn meestal in het Nederlands, maar als het zo uitkomt ook in het Engels. In de les worden de kinderen op diverse manieren, die verschillen per leeftijdsgroep, uitgenodigd zelf mee te doen, te zingen, te klappen, te dansen. Kinderen mogen ook de instrumenten aanraken en zelf uitproberen.


Liedjestovenaar

Liedjes tovenaar

De Liedjestovenaar reist door stad en land om de kinderen te betoveren met de Magie van Muziek op kinderdagverblijven en scholen met haar speelse interactieve workshops. Ze brengt bekende en zelfgeschreven kinderliedjes repertoire op gitaar of ukelele en neemt tevens melodica, cajon (magische muziekdoos) en ritme instrumentjes mee voor de kinderen.

De Liedjestovenaar wil kinderen op speelse wijze kennis laten maken met de diversiteit van muziek. Ze leren (zonder schroom) om gebruik te maken van de expressie mogelijkheden van lichaam en stem, waardoor ze optimaal plezier beleven aan zingen, dansen en het bespelen van een instrument. Kinderen worden tijdens deze workshop uitgedaagd om hun stem ten volle te benutten en samen te bewegen op de muziek.


Ada Rave

Ada

Ada Rave is a saxophonist, composer and music teacher. She is from Argentina. She has a background as a jazz and experimental musician, and teaching music and saxophone for all ages for more than 20 years.

Currently she performs for babies and toddlers in schools and theatres, and continues her research in improvised and experimental music playing around Europe. Using the voice, wind and percussion instruments Ada will guide the children to discover and explore in a playful way the music elements such as sound, musical texture, rhythm, movement and more. They will have the wonderful experience of making music together in a group with other children and parents or caregivers.


Esther

Esther

Naast jazzzangeres is Esther Van Hees ook zang- en muziekdocent, o.a. bij verschillende basisscholen in Amsterdam via Aslan Muziekcentrum. In deze les voor peuters en babies ontdekken we verschillende instrumenten en gaan we veel bewegen terwijl we liedjes leren uit alle hoeken van de wereld. Uiteraard komen ook de geliefde klassieke kinderliedjes aan de beurt. Ouders zijn altijd welkom om mee te doen!

“Deze zangeres beschikt over een velours stemgeluid, dat niet uitblinkt in het grote gebaar, maar juist in de intimiteit en beperking gedijt. Geen geforceerde uithalen, geen kunstmatige accenten, geen ad-libs, maar een mooie, zuivere toon, ook in de hoogte. Veel lof voor deze prachtige zangeres.” – Het Parool